• Slide3
  • Slide2
  • Slide1
zaterdag, 16 september 2023 09:25

Zorgen toegankelijkheid Waterbus

Sinds de instroom van de nieuwe schepen maken we ons zorgen over de toegankelijkheid voor reizigers met onder andere: Elektrische fiets, rollator en rolstoel. Dit komt doordat de hellingshoek van de inkom platen op de nieuwe schepen veel steiler is ten opzichte van de oude schepen. 

Als reizigersoverleg doen we onze zorgen al een tijdje aan stippen en het duurde een tijdje voordat er een mogelijke oplossing gevonden is. De pontons worden aangepast/vervangen en de hoop bestaat dat het probleem verholpen is als de werkzaamheden afgerond zijn. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio zomer 2024 afgerond. We zijn teleurgesteld dat het bijna een jaar gaat duren om de werkzaamheden af te ronden maar helaas is een kortere periode volgens de betrokken partijen  niet mogelijk. Nadat de pontons zijn aangepast is er de hoop dat de instap problemen tot het verleden behoren maar helaas kan er geen 100% garantie gegeven worden.

We zijn er als RODAG niet bij dat het zo lang duurt dat schepen niet voor iedereen even goed bereikbaar zijn. Het staat als paal boven water dat de vervoerder verplicht is om de reizigers naar de plaats van bestemming te brengen. Deze verplichting kan op verschillende manieren ingevuld worden. Dit kan variƫren van assistentie aan de kade tot taxivervoer van reizigers die het schip niet op kunnen komen. We gaan de komende periode erop toezien dat elke reiziger vervoerd wordt. Uiteraard blijven we kritische vragen stellen om er op toe te zien dat de werkzaamheden van de pontons zo snel mogelijk afgerond worden.